JCI Leuven schenkt cheque van 5.000 euro aan

JCI Leuven verkocht meer concreet 125 kratten champagne bij lokale JCI-afdelingen en contacten over heel Vlaanderen. “Na een geslaagde eerste en tweede editie editie van ons sociaal project, waarbij JCI Leuven enerzijds vzw Kishor Nagar financieel ondersteunde en vorig jaar Honk vzw hielp, kozen we dit werkingsjaar om Fighters Against Cancer (FAC) een hart onder de riem te steken. Fighters Against Cancer koos voor een project dat werd opgezet door het onco- en palliatief team van het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden”, aldus projectvoorzitter Jozef Nijns.

“Net omdat één van onze eigen leden getroffen was door kanker lag dit project ons zo na aan het hart”, getuigt Jo Nijns. “In een buitenpaviljoen van het ziekenhuis zullen de huisdieren van langdurig en chronisch zieken hun baasjes kunnen bezoeken. Dit bevordert het welzijn van zowel de patiënten als de dieren. De oplevering van het paviljoen is voorzien voor het najaar van 2022. Bovendien past dit project perfect binnen de waarden van JCI waarin we sterk inzetten op het creëren van maatschappelijke impact en om jonge mensen groeikansen te bieden.”

Sint-Trudo psychologe Nele Kerkhofs is één van de bezielers van het project en kent de behoefte van veel patiënten om hun huisdier te kunnen zien: “Oncologische patiënten maken een zware tijd door”, klinkt het. “Meerdere patiënten vertelden dat het hun grote wens is om hun huisdier te kunnen zien tijdens hun verblijf in het ziekenhuis omdat ze daar veel troost uit kunnen halen. En anderzijds zijn mensen ook bezorgd over hun huisdier dat hen mist.”

(Uit HLN)


Bert Vanmechelen:

0497/63 12 96

vanmechelen.bert@telenet.be

Online in elkaar gebokst door:
www.doublegum.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

* indicates required
Type nieuws